ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ -Σημαντική συνάντηση κι ομιλία του καθηγητή φιλοσοφίας Κωνσταντίνου Ρωμανού για το μεταναστευτικό

Εικόνα1

iv1.png
H Κίνηση Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ έχοντας πλήρη επίγνωση των κρίσιμων συνθηκών , που διανύει ο Ελληνισμός κι η Ανθρωπότητα ως σύνολο, που μας οδηγούν όλους προ των ευθυνών μας να επιλέξουμε μεταξύ είτε του χάους κι ενός άλματος στο κενό, είτε της επιστροφής μας στην οδό της αρετής και των αρχών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αναλαμβάνει ενεργά το μερίδιο της ευθύνης της για τη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος.
Πέραν των ήδη υφισταμένων προγραμμάτων της, όπως οι Φιλοσοφικοί μας Περίπατοι, που ήδη λειτουργούν σε μηνιαία βάση κι η Εκπαιδευτική μας Ακαδημία, αρχικά με μαθήματα πολιτικής προστασίας, διάσωσης, πρώτων βοηθειών κι επιβίωσης, συνεχίζει να οργανώνει σειρά αφυπνιστικών διαλέξεων, ανά την Ελλάδα.
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, 6/4/2016, περί τις 18.30 ακριβώς, στο όμορφο ιστορικό καφέ Αθηναίων Πολιτεία, στην οδό Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο (1ος όροφος).
athinaion2

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής φιλοσοφίας με ειδικότητα κι ευαισθησία στα θἐματα μετανάστευσης Κωνσταντίνος Ρωμανός * με θέμα: <<Αίτια, συνέπειες κι αντιμετώπιση 

της μαζικής μετανάστευσης>>.
Σας καλούμε όλους να επιδείξετε έμπρακτο ενδιαφέρον και συμμετοχή, εκφράζοντας την άποψή σας, για ένα σύγχρονο πρόβλημα, που αλλάζει διεθνώς τα δεδομένα, που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.
Οι εκδηλώσεις και συναντήσεις μας είναι όπως πάντα μοναδικές ευκαιρίες γόνιμου διαλόγου, ειλικρινούς επικοινωνίας κι εις βάθος καλλιέργειας, όλων όσων αναζητούν ένα δρόμο αληθείας κι ουσίας, για τη διέξοδο από κάθε τεχνητό αδιέξοδο.
Η παρουσία φίλων κι η κοινοποίηση της παρούσης, θα αποτελέσει μεγάλη μας χαρά. Το έργο της αφύπνισης κι ενεργοποίησης είναι συλλογικό κι αποτελεί απόδειξη του βαθμού συνείδησης κι ενότητας, που έχουμε επιτύχει εντός του μεγάλου Οργανισμού της Ελλάδας.

images12-128x150
cv1
* Ο Kωνσταντίνος Ρωμανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπη Σχολή Πειραιώς. Σπούδασε στην Αμερική, με υποτροφία Fulbright , Φιλοσοφία κι Επιστήμες του Ανθρώπου. Τις σπουδές του ολοκλήρωσε στη Γερμανία, με υποτροφία DAAD, με τη λήψη του διδακτορικού του διπλώματος στη φιλοσοφία, από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, υπό τους καθηγητές Hans-Georg Gadamer, Ernst Tugendhat και Georg Picht. Παρακολούθησε επίσης παραδόσεις του καθηγητή V. Jankelevitch στη Σορβόνη. Δίδαξε σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια επί Ευρωπαϊκού εδάφους και στο Γερμανικό Πανεπιστήμιο του Kassel. Εργάστηκε ως καθηγητής φιλοσοφίας 17 έτη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εκτός των ακαδημαϊκών  ερευνών του έχει γράψει για το θέμα «Παιδεία και Δημογραφία της Ελλάδος». Γράφει και δημοσιεύει στην Ελληνική, Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Με εκτίμηση
Για την Κίνηση Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ
Ο Πρόεδρος
Κυριάκος Κόκκινος
Οι Έφοροι
Ευθύμης Στίγγας
Κωνσταντίνος Βρούστης
Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s