Περιπατητική Φιλοσοφική Σχολή στην Ι.Μ. Καισαριανής με εισηγητή τον καταπληκτικό ιατρό κι άνθρωπο δρ. Δημήτριο Γκέλη

Στις 26 Ιουνίου 2016 η Κίνηση Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ πραγματοποίησε μια υπέροχη εκδήλωση Φιλοσοφικού Περιπάτου στην Ιερά Μονή και το Άλσος Καισαριανής. Ο Πρόεδρος της Κίνησης, Δικηγόρος Κυριάκος Κόκκινος, προσκάλεσε στην Αθήνα τον επίσης Κορίνθιο και γνωστό δρ. Δημήτριο Γκέλη, προκειμένου να είναι ο εισηγητής της συζήτησης , με θέμα <<Οι συνέπειες της πανδημίας έλλειψης βιταμίνης D στην Ελλάδα>> και της συζήτηση , που επακολούθησε με θέμα: <<Η διατήρηση της ακμής του ανθρώπινου οργανισμού, από άποψη σωματικής, ψυχικής και διανοητικής λειτουργίας>>.

Η συνάντηση υπήρξε καταπληκτική για όλους. Μάθαμε πολλά για την πανδημία έλλειψης της βιταμίνης D , το μηχανισμό λειτουργίας της, τις δυνατότητες παρασκευής της από τον ήλιο στο δέρμα, ιδανικά μέσω μιας δεκάλεπτης παραμονής στον ήλιο μεταξύ των ωρών 12.00-13.00, χωρίς να ξεπλυθεί κάποιος μέχρι το απόγευμα, ώστε να φορτώσουν οι αποθήκες του οργανισμού και να λειτουργήσουν καλά τα χιλιάδες ελεγχόμενα από αυτήν γονίδια, με κυρίαρχα τα όσα ελέγχουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Στη συνέχεια συζητήσαμε το γενικότερο ζήτημα του πώς ο άνθρωπος μπορεί να διατηρήσει τη σωματική, ψυχική και πνευματική του υγεία κι ακμή. Χείμαρρος ο γιατρός – ως γιατρός της ευτυχίας, όπως του αρέσει να αυτοχαρακτηρίζεται – άνοιξε δρόμους νέας σκέψης και δράσης, με την μεγάλη γνώση, εμπειρία, σοφία και δοτικότητά του. Ιδιαίτερες οι απόψεις του για την ικανότητα των ανθρώπων να γίνουν υγιείς, ευτυχισμένοι και να ξεπερνούν τα προβλήματά τους μέσω βούλησης, πίστης, γνώσης και δράσης. Πολλά μέλη της ομάδας μοιράστηκαν μαζί μας κι εμπλούτισαν και τους υπόλοιπους με τη δική τους σοφία κι εμπειρία, με αποτέλεσμα όλοι μας να αποχωρήσουμε με αίσθηση χαράς, πληρότητας κι ευγνωμοσύνης.

Αγαπητοί φίλοι, η «οργανικότητα», ως έχουμε ονομάσει την ιδιότητα των ανθρώπων να είναι – εκτός από μονάδες – κύτταρα ευρύτερων συλλογικοτήτων – οργανισμών, όπως το ζεύγος, η οικογένεια, οι φίλοι, οι πόλεις, οι επιχειρήσεις, η ίδια η πολιτεία έως κι η ανθρωπότητα στο σύνολο της, είναι παρούσα . Αποτελεί μία αλήθεια κι αναγκαιότητα, την οποία όταν την αγκαλιάζεις και βιώνεις ως ενότητα κι αγάπη, πληρώνει τους ανθρώπους με χαρά . Η βίωση της οργανικότητας στις συλλογικές μας σχέσεις , μας προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να βρούμε τη μοναδική μας θέση εντός της συλλογικότητας και να τη ζήσουμε με αγάπη, αλληλεγγύη, ελευθερία, δικαιοσύνη κι αμοιβαιότητα, αφού το κάθε κύτταρο είναι αδύνατο να ζήσει μόνο του, αντίστοιχα δε και ο κάθε ευρύτερος οργανισμός έχει ανάγκη της καλή λειτουργία κι ευημερία κάθε κυττάρου του, για να ευημερεί κι είναι υγιής κι ο ίδιος.

Μην χάνετε τις μοναδικές αυτές συναντήσεις, που αποτελούν ταυτόχρονα ανεπανάληπτες πηγές αυτογνωσίας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s