ΜΥΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» ΠΡΟΣ ΤΟ «ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ»

ΜΥΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ – ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ‘ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ’»

vign

 Υπήρξε ιδιαίτερη τιμή για το ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, τα μέλη και τους φίλους, που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις και δράσεις της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ μας, η ημερίδα την οποία μας αφιέρωσαν  οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» , στη Κοιλάδα τους στο Κορωπί, για  να μας επιδείξουν κι εισαγάγουν στα μυστικά της ΤΕΧΝΗΣ τους.

Ως γνωστόν η ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ, πόσω μάλλον η έφιππη τοξοβολία, όπου ο τοξότης επιχειρεί μία υπέρβαση ενότητας με το τόξο, το βέλος, το στόχο, αλλά και το άλογό του, αποτελεί παλαιοτάτη πολεμική τέχνη, υψίστης πνευματικής και μυητικής αξίας. Μια τέχνη που φέρνει σε επαφή τον άνθρωπο με τα αρχέγονα ερωτήματα, που πάντα ήσαν αυτά που ωθούσαν όλη την ανθρωπότητα στη έμπρακτη φιλοσοφία και στον εξανθρωπισμό της! Ποιός είναι ο τοξότητς, τί εκπροσωπεί ο στόχος, ποιός κρατά και τί συμβολίζει το τόξο και το βέλος και τί ή ποιός εκτοξεύεται προς την επίτευξη του στόχου …

Στου υπέροχο ράντσο των Ελλήνων Κενταύρων, μια όαση συμβιωτικής αρμονίας ανθρώπων και ζώων 

Στα πλαίσια του προγράμματος ολιστικής ανάπτυξης της Προσωπικότητας, μέσω των προγραμμάτων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ μας, οργανώνουμε σε τακτά διαστήματα εκπαιδεύσεις, διαλέξεις και δράσεις, που στόχο έχουν την ολική αφύπνιση, σε επίπεδο τόσο σωματικό, όσο και ψυχικό και πνευματικό, κάθε ανθρώπου, που βούλεται να καταστεί ενεργό υποκείμενο του βίου του, ανακαλύπτοντας την σκοπιμότητα αυτού , τον ή τους στόχους και την Οδό!

Στα πλαίσια αυτά συνεργαζόμαστε κι υιοθετούμε άλλους συλλογικούς φορείς κι ανθρώπους, που εμπλουτίζουν τη δική μας πορεία με τις δικές τους πολύτιμες γνώσεις κι εκλεκτά βιώματα.

13095972_1029667050447709_5787222299373117928_n

Μία τέτοια πολύτιμη συνεργασία υπήρξε κι η Τοξευτική Ημερίδα μας, στην κοιλάδα της Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας των ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ, που ίδρυσε ο εκλεκτός ευπατρίδης Αριστοτέλης Καλέντζης, ως πάντα ενεργός και μάχιμος ηγέτης, ο οποίος ως ήταν φυσικό συγκέντρωσε γύρω του ανάλογης ποιότητας ευγενείς , πολίτες – μαχητές!

Η φυσική ευγένεια, υπομονή και διάθεση μετάδοσης γνώσεων, εμπειριών και βιωμάτων του Αριστοτέλη , του αναπληρωτή Αρχηγού Ομάδος Αρπάλυκου (μιας και ο Αρχηγός της Ομάδος Κωνσταντίνος υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του στον ακριτικό Έβρο) και του Εφιπποτοξότη Μηνά ο οποίος, μετά τις πρόσφατες επιτυχείς εξετάσεις του, ασκείται ως Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη, έσταξαν βάλσαμο στις ψυχές όσων διψούν για ουσία, αλήθεια κι αγώνα, μέσα σε μία εποχή παθητικότητας, ανούσιων βερμπαλισμών κι απραξίας!

Ο Αριστοτέλης Καλέντζης κι ο Κυριάκος Κόκκινος κατά την εισαγωγική γεφυροποίηση των δύο αδελφών συλλογικοτήτων

Παρά το μεγάλο αριθμό των ασκουμένων μελών μας, κάθε φύλου κι ηλικίας, οι Έλληνες Κένταυροι, κατάφεραν να προσφέρουν σε καθέναν και καθεμιά από εμάς, το μέγιστο δυνατόν, εντός του τριώρου της δοκιμασίας , ώστε να πραγματοποιηθούν πολλαπλές τοξεύσεις, εντός στόχου, ακόμη κι όταν ο Αρπάλυκος δε δίστασε να εφαρμόσει την τακτική της τυφλής τοξεύσεως σε …πρωτοείσακτο της Τοξοβολίας!

Ο Αρπάλυκος κι ο Μηνάς στο εκπαιδευτικό τους έργο

Όπως έγραψαν οι αγαπητοί μας φίλοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ στο δικό τους blog:

     <<….Όλοι οι επισκέπτες μας, συνάδοντες προς τις υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις του Καταστατικού της Κινήσεώς τους, μας χαροποίησαν με την ευγένεια και την ευστροφία πνεύματος επιτρέποντας στους δύο Εκπαιδευτές μας να απολαύσουν μυουμένους ικανότατους οι οποίοι αμέσως προσελάμβαναν την καθοδήγηση και εκτελούσαν με αξιοπρόσεκτην ακρίβεια τις τοξεύσεις τους. 

     Καμία διαφορετικότητα φύλου, ηλικίας ή σωματοτύπου δε στάθηκε ικανή να αφήσει «πίσω» κανέναν και, πραγματικά επαληθεύσαμε εκείνο το οποίο υπογραμμίζουμε συχνά κατά τη διδασκαλία της Παραδοσιακής Τοξοβολίας: εδώ δε μαθαίνουμε τίποτε καινούργιο αλλά επαναφέρουμε στη πράξη αυτό που βρίσκεται από αιώνες ανεξίτηλα καταγεγραμμένο στη «μνήμη» του Ανθρώπου, δηλαδή, το Τόξο και τη χρήση του! Και τα χαμόγελα της επιτυχίας όλων των μυηθέντων ήσαν και τα δικά μας χαμόγελα, όπως πάντοτε κατά την απόλαυση της Παραδοσιακής Τοξοβολίας.

     Για άλλη μια φορά βιώσαμε το μεγάλο όφελος της ενστικτώδους τοξεύσεως στα πρόσωπα των μυουμένων μας και νοιώσαμε την επίδραση των παλμών της χορδής στον ίδιο τον ψυχισμό του.

     Το Τόξο, δεν είναι απλώς ένα «όπλο» αλλά ένας «άκμων» σφυρηλατήσεως μαχητικών χαρακτήρων, των οποίων ο απώτερος σκοπός δεν είναι το «αποκτείνειν», αλλά η εαυτοίς, ψυχική και πνευματική ενδυνάμωση…>>!!!

   Κόκκινος, Βρούστης και Στίγγας, η ατμομηχανή του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ που ενσαρκώνει το όραμα της ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, ανοίγει δρόμους, θέτει στόχους, δυναμοποιεί κι οδηγεί, θεωρητικά αλλά κι εμπράκτως

 Κατά την συγκεκριμένη ημέρα δύο φίλοι του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ εόρτασαν μαζί μας τα γενέθλιά τους, κι η Ομάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» τους ευχήθηκε τα βέλη των προσδοκιών τους να βρίσκουν πάντα «κίτρινο», προσφέροντάς τους κι ένα ιδιαίτερο δώρο τοξεύσεως με ιδιαίτερα σπάνια χειροποίητα από ιδιαίτερους τεχνίτες τόξα!

Παρατηρώντας τα χαρούμενα κι ανάλαφρα πρόσωπα των συμμετεχόντων, εκπαιδευτών κι εκπαιδευομένων και τη γλώσσα επικοινωνίας , λεκτικής και μη, νιώθω την ανάγκη να επισημάνω το εξής: Η επικέντρωση των ανθρώπων σε έναν στόχο, είναι μία οδός αυτογνωσίας, ικανή να εξάγει από μέσα μας την αλήθεια και το καλό, που καθένας κουβαλά και τον χαρακτηρίζει. Είναι οι στιγμές, που πέφτουν οι μάσκες κι ο άνθρωπος εμφανίζεται όπως ΕΙΝΑΙ, γυμνός από προσωπεία και κοινωνικά φτιασιδώματα. Εκεί στον αγώνα βελτίωσης κι επίτευξης ΣΤΟΧΟΥ, ο άνθρωπος αναμετράται με τον εαυτό του, επικεντρώνεται στην Ουσία και παύει να χάνει δυναμικό ανταγωνιζόμενος άλλους. Παράλληλα έχει την ευκαιρία να βιώσει την πολύτιμη ιδέα της ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, της ενότητας των προσώπων στις αναγκαίες φυσικές τους συλλογικότητες, όταν ταπεινά και με σεβασμό ο μαθητής αντλεί από τον δάσκαλο κι ο εκπαιδευτής ανυψώνει το μυούμενο κατεβαίνοντας με κατανόηση στο επίπεδό του …!

Μετά από μία τέτοια πλήρη, δυναμική  κι αναζωογονητική εκπαιδευτική διαδικασία, πολλοί εξέφρασαν τη θέληση να συμμετάσχουν στην ομάδα διαρκούς εκπαίδευσης του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, που θα συνεχίσει την εκπαίδευσή της στην τοξοβολία και την παραδοσιακή σπαθασκία των Ελλήνων Κενταύρων, μια θέση η οποία όμως θα πρέπει να κερδηθεί κι απονεμηθεί κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Εν όψει ολοκλήρωσης ενός πρώτου εκπαιδευτικού μας κύκλου παροτρύνουμε όλους τους φίλους μας να διαλογιστούν στο προσεχές διάστημα του Αυγούστου, πάνω στα οφέλη , που είχαν από τη συμμετοχή τους στις συλλογικές αυτές δράσεις μας, πάνω στις αδυναμίες και τα πάθη, που τους κρατούν χαμηλά και δεν τους αφήνουν να χαρούν με πληρότητα τη ζωή και την Οδό πληρότητας, αυτογνωσίας κι αλληλοβοηθείας, που ανοίγεται μέσω της Οργανικής αντίληψης, ώστε στην επόμενη περίοδο να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον με μεγαλύτερο βάθος, ειλικρίνεια κι αλήθεια!

Τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στους Έλληνες Κενταύρους, στον Αριστοτέλη, τον Αρπάλυκο και το Μηνά, οι οποίοι επάξια κέρδισαν μία θέση στις καρδιές όλων, ενώ κι η δική τους ζωντανή και δημιουργική συλλογικότητα πήρε τη μοναδική της θέση στο Δίκτυο Οργανικότητας των αδελφών προς εμάς οντοτήτων!

Το άρθρο των Ελλήνων Κενταύρων από το blog τους κι ένα εκτενές φωτογραφικό λεύκωμα ΕΔΩ

Εύχομαι σε όλους ένα καλό αγώνα και πάντα επιτυχείς τοξεύσεις στους αγαθούς στόχους της ζωής!

Κυριάκος Κόκκινος

13495420_1060103147404099_5150780184064256589_o

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s