Υποστήριξη του οικοτροφείου νοητικά υστερούντων ατόμων »Οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάντζα Παλλήνης

O «Σύλλογος Γυναικών Ιωνίδες» και ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου Δεινοθήριο» ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν χαρά στα αυτιστικά παιδιά, που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο νοητικά υστερούντων ατόμων »Οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάντζα Παλλήνης !

 

Oι ''Ιωνίδες'' και το ''Δεινοθήριο'' ένωσαν τις δυνάμεις τους για πολύ καλό σκοπό!Συμπαραστάτης ο κ. Αθανασιος Μαρτινος!

Το απόγευμα της 28ης/4/2018, οι Ιωνίδες διοργάνωσαν στο οικοτροφείο νοητικά υστερούντων ατόμων »Οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάντζα Παλλήνης  την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού »ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» με την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Πικερμίου »Δεινοθήριο».

 Η χαρά των παιδιών -όλων των ηλικιών, που φιλοξενούνται στο πρότυπο αυτό οικοτροφείο ήταν πολύ μεγάλη και η συγκίνηση όλων των υπολοίπων έκδηλη.

Από ότι πληροφορηθήκαμε ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ο »μητρικός» τρόπος που φέρονται οι νοσηλεύτριες σε αυτά τα άτομα, στα οποία η ζωή έχει δείξει το κακό της πρόσωπο . Οι άνθρωποι αυτοί στερούνται πράγματα που όλοι οι υπόλοιποι θεωρούμε δεδομένα και ανεξαρτήτως της ηλικίας τους μένουν πάντα παιδιά. Η

 

μόνιμη αγωνία των γονέων τους είναι τι θα γίνουν, όταν αυτοί φύγουν από την ζωή  και αυτό που ζητούν από το προσωπικό του οικοτροφείου είναι ο σεβασμός σε αυτά τα »άτυχα »πλάσματα .

Συζητώντας με τον διευθυντή του ιδρύματος κ. Κώστα Προβατά μας ενημέρωσε ότι αυτή την στιγμή φιλοξενούνται 49 άνθρωποι εκεί και υπάρχει δυνατότητα για μερικούς ακόμη. Ο σύλλογος λειτουργεί χωρίς επιδότηση από το κράτος παρά μόνον από την ασφαλιστική κάλυψη των προστατευομένων μελών. Μόνιμα λοιπόν υπάρχει η ανάγκη να απευθύνονται σε κρατικούς,κοινωνικούς φορείς, εταιρείες και ιδιώτες για οικονομική ενίσχυση, ενώ διαρκής είναι η ανάγκη σε διάφορα είδη (τρόφιμα, λάδι, ρούχα), κυρίως όμως σε φυσική παρουσία εθελοντών.

Επίσης μάθαμε ότι ο κ, Θανάσης Μαρτίνος  ο μεγάλος αυτός ευεργέτης της περιοχής μας -και όχι μόνο,δια της εταιρείας του »Αιγέας» , έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου  το κόστος της πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας του κτηρίου  που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Ο κ.Μαρτίνος επίσης πρόσφατα προσέφερε το ποσόν των 7,000 ευρώ για να αγοραστούν ρούχα για τα παιδιά  και σήμερα προσέφερε 200 κιλά λάδι στο οικοτροφείο ύστερα από αίτημα της προέδρου των Ιωνιδών κας Σίσσυ Κατσούδα και την ευγενική μεσολάβηση της »Ιωνίδας» κ. Αγγελικής Ραγκούση και του κ. Γιώργου Γιάννακα.

Παρούσα η δυναμική Ιωνίδα και δημοτική συμβουλος Ρααφήνας – Πικερμίου Σίσσυ Κατσούδα με τον σύζυγό της Κυριάκο Κόκκινο, πρόεδρο της κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, ο οποίος σήμερα έχει τα γενέθλια του και βρήκε τον καλύτερο τρόπο να τα γιορτάσει μαζί με τις Ιωνίδες , συζητώντας κι ο ίδιος τρόπους ενίσχυσης του οικοτροφείου εκ μέρους των εθελοντών του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ

Η κ. Κατσούδα μετά το πέρας της παράστασης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό του οικοτροφείου για ό,τι χρειαστει και στο μέλλον  και επίσης ανακοίνωσε την χορηγία του κ.Μαρτίνου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό  έπαιξε η Ιωνίδα Μιμίκα Γεωργακοπούλου -ηθοποιός με έμφυτο ταλέντο απ’ότι με έκπληξη διαπιστώσαμε.Παρούσα επισης η τοπική σύμβουλος Κλαίρη Λιάβα με τα παιδιά της και η φαρμακοποιός Πέννυ Κουρμπέλη, που κέρασε όλον τον κόσμο παγωτίνια. Ο Αλέξανδρος Καφέζας πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Δεινοθήριο είχε αναλάβει όλα τα ηχητικά.

Για όλα τα μέλη και φίλους του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, τέτοιου είδους κυψέλες αγπάης και προσφοράς, εκπληρώνουν έμπρακτα την οργανική σύνδεση των ανθρώπων, ιδίως μπροστά στην ανάγκη συμπαράστασης στην αντιμετώπιση τόσο σοβαρών παθήσεων, που καθιστούν αδύνατο να τις αντιμετωπίσουν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους από μόνοι τους. Εκεί η κοινωνία οφείλει να επέμβει και να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της αναλαμβάνοντας το βάρος, που έχει πέσει στις πλάτες λίγων, για να το μοιράσει στους πολλούς και να το κάνει ανεκτό και τη ζωή πιο ανθρώπινη.

Όποιος θα ήθελε να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια,τα τηλέφωνα του οικοτροφείου είναι τα εξής  2106667180 και 2106667189.

Η Μιμικα Γεωργακοπούλου

Η Σισσυ Κατσούδα με τον διευθυντή του οικοτροφείου κ.Κώστα Προβατά

Οι Ιωνιδες Σισσυ Κατσούδα και Κατερίνα Τράση

Κυριάκος Κόκκινος-Σίσσυ Κατσούδα

Περισσότερα: Rafina Pikermi News – Oι »Ιωνίδες» και το »Δεινοθήριο» ένωσαν τις δυνάμεις τους για πολύ καλό σκοπό!Συμπαραστάτης ο κ. Αθανασιος Μαρτινος!
http://www.rpn.gr/
Follow us: rpn.gr on Facebook

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s