Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και σάρωσης βυθού στη Ραφήνα από το Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Με αγαπητά αδέλφια, βατραχανθρώπους, φίλους μας αυτοδύτες και πλήθος εθελοντών, οργανώθηκε από το Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, μία πρωτοφανής επιχείρηση υποβρύχιας έρευνας και σάρωσης βυθού, σήμερα, Κυριακή, 29/7/2018, στη δεινοπαθούσα περιοχή του Ματιού και της Ραφήνας, μέχρι και την Αρτέμιδα.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, υπό τη διττή του ιδιότητα ως Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, μέλος του ΔΣ και του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων , πρωταγωνίστησαν οργανωτικά, ενώ και πολλοί εθελοντές και μέλη μας συμμετείχαν στην μοναδική αυτή προσπάθεια.

2k

70 καταδυθέντες, 12 φουσκωτά σκάφη, οι εξειδικευμένοι βαθυδύτες του Δαμιανού Βερόπουλου, δεκάδες εθελοντές, υποστήριξη από το Λιμεναρχείο Ραφήνας, το κλιμάκιο της ΜΥΑ, που συνόδευσε τα σκάφη κι υπέδειξε τα σημεία έρευνας, συνεργασία κι αρωγή από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, το Σύλλογο Γυναικών Ιωνίδες, το Ναυτικό Όμιλο Ραφήνας, τους εθελοντές των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων του ΚΕΕΔ και άλλων σωματείων, το Σύλλογο Διασωστών Καλαμάτας, το Σύλλογο Αυτοδυτών Κορινθίας και τη ΜΚΟ ERCI, ομάδα η οποία προσήλθε με φουσκωτό από τη Λέσβο και προσέφερε τα μέγιστα, αλλά και συγκινητικός αγνός εθελοντισμός από την Ουρανούπολη και τη Θεσσαλονίκη

Είσαστε όλοι σας υπέροχοι.

Κατά τις τραγικές αυτές στιγμές, που δοκιμάζουν τις αντοχές πολλών συμπολιτών μας και την ενότητα όλου του Ελληνισμού, οι Έλληνες Βατραχάνθρωποι δηλώνουμε παρόντες , ενεργοί και σε ετοιμότητα. Δεν είναι μόνο ο εξωτερικά ορατός ως αντικειμενικός σκοπός της αποστολής, που δίνει τη βαρύτητα στη συγκεκριμένη αποστολή, δηλαδή η ανεύρεση πιθανών θυμάτων της πυρκαγιάς στο βυθό και η όποια ανακούφιση των οικογενειών τους για την ταφή των αγαπημένων τους προσώπων, είναι σπουδαίοι και οι παράπλευροι σκοποί, που επιτελούνται με τέτοιες επιχειρήσεις εθελοντισμού και ανθρώπινου δυναμισμού, όπως το να μαθαίνουμε το πόσο συνδεδεμένοι και εξαρτώμενοι είμαστε ο ένας από τον άλλον, στα καλά και στα δεινά αυτής της ζωής!

Η επιχείρηση υποβρύχιας σάρωσης της θαλάσσιας περιοχής διεξήχθη σε ένα τεράστιο εύρος,, από το Κόκκινο Λιμανάκι ως το Λιμάνι Ραφήνας, τους Πεταλιούς και την Αρτέμιδα. Τα ευρήματα λίγα σε προσωπικά αντικείμενα, αλλά η συγκομιδή πλούσια σε ανθρώπινα βιώματα, συναισθήματα, γνώσεις και πνεύμα ομάδας, που τόσο λείπει στην δεινοπαθούσα Ελλάδα μας.

Το υπόδειγμα ζωής και ήθους, που έχει ανάγκη ο τόπος μας, δεν διδάσκεται με λόγια, βιώνεται στα πεδία της μάχης της ζωής. Εκεί που όλοι μας αποκαλυπτόμαστε ως μοναδικά κύτταρα του μεγάλου οργανισμού της Ανθρωπότητας!

Η Οργανικότητα … ας είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα!

Ενότητα, αγάπη, σεβασμός, αλληλεγγύη, ελευθερία, δικαιοσύνη!

Θα την χτίσουμε παρέα, με αίμα και ιδρώτα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, που αρμόζει σε Ανθρώπους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s