Ο Κυριάκος Κόκκινος κι η Σίσσυ Κατσούδα στο Δήμο Ραφήνας για τους πυρόπληκτους με τον Παντελή Μπούμπουρα και το Δήμαρχο Οδησσού

Μέσα από τις καταστροφές ενίοτε αναδεικνύεται ένα θερμό ρεύμα αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς, που δίνει ελπίδα!
 
Στις 21 Αυγούστου 2018 επισκέφθηκε το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ο Δήμαρχος Οδησσού Gennadiy Trukhanov και ο γνωστός επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας, ο οποίος μέσω του Ιδρύματός του συνεχίζει τη σπουδαία παράδοση των εθνικών ευεργετών. Στο Δήμο τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος , o γνωστός επιχειρηματίας και αρχηγός της μείζωνος αντιπολίτευσης του Δήμου Θανάσης Αδαμόπουλος με τη σύζυγό του και γνωστή δημοσιογράφο Χριστίνα Λαμπίρη και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ιωνίδες, με την πρόεδρό του και Δημοτική Σύμβουλο Σίσσυ Κατσούδα, που ανέλαβαν σημαντικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης την περίοδο μετά τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου, με το σύζυγό της και πρόεδρο του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ Κυριάκο Κόκκινο.
Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς έκανε μία λεπτομερή αναφορά στις συνθήκες της πυρκαγιάς και τις καταστροφικές της συνέπειες στις 1600 οικογένειες του δήμου, που επλήγησαν και στις 2500 οικογένειες του όμορου δήμου Μαραθώνα.
Ο Δήμαρχος Οδησσού συγκλονιστικά ανθρώπινος και καλλιεργημένος ψυχικά και πνευματικά, εξέφρασε τα φιλελληνικά του συναισθήματα με μία εναρκτήρια αναφορά σε αυτά, που συνδέουν τους δύο λαούς, ιδίως στην ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας το 1814 στην Οδησσό , στην Ορθοδοξία και τις συχνές επισκέψεις του στο Άγιο Όρος και τέλος την κατασκευή της πλατείας της Ελλάδας στο κέντρο της πόλης, με χορηγία του Παντελή Μπούμπουρα, που θα εγκαινιαστεί σύντομα. Προσφέρθηκε να φιλοξενήσει δωρεάν παιδιά και οικογένειες στην Οδησσό , που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ως μια προσφορά για την μετρίαση των ψυχικών τους τραυμάτων και σε συνεργασία με το ίδρυμα Μπούμπουρα να καλύψουν κάποιες άλλες ανάγκες του Δήμου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σημαντικό έργο του συλλόγου Ιωνίδες και στο πόσο πολύτιμη θεωρεί κι ο ίδιος την ενεργοποίηση πολιτών,, που υποβοηθούν το έργο του Δήμου!
Το λόγο έλαβε ο κ. Παντελής Μπούμπουρας με μία αναφορά του στα πέτρινα χρόνια της νιότης του, όταν ξεκίνησε ως νεαρός αγρότης στη Λήμνο, για να γίνει μετά μετανάστης, ηλεκτρολόγος και τέλος μεγάλος κατασκευαστής με 22 χρόνια παρουσίας στην Ουκρανία, που θεωρεί δεύτερη πατρίδα του.
Τον είχαμε συναντήσει και στις εκδηλώσεις της ομογένειας στη Νέα Υόρκη και αυτό που ιδιαίτερα με συγκινεί είναι η ανάδυση του ανθρώπου, μέσα από μια δύσκολη επαγγελματική και προσωπική πορεία, που έχει τα χαρακτηριστικά της συλλογικότητας , της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Η επιβεβαίωση της γνησιότητας της αγαθής προαίρεσής τους ήρθε με την προσφορά δωρεάς 57.000€ στο δήμο για την αγορά ενός αυτόματου κλαδευτικού μηχανήματος, που πρότεινε η πρόεδρος των Ιωνιδών Σίσσυ Κατσούδα, που υποσχέθηκαν να υλοποιηθεί εντός 15 ημερών! Ακολούθησαν δηλώσεις των δύο δημάρχων, του Παντελή Μπούμπουρα, του δημοτικού συμβούλου Θανάση Αδαμόπουλου κι η ανταλλαγή αναμνηστικών. Η Σίσσυ Κατσούδα με μια σύντομη προσφώνηση αναφέρθηκε στο έργο των Ιωνιδών και ευχαρίστησε τους ευγενείς επισκέπες,, προσφέροντας συμβολικά δώρα ηλίανθων, ένα πίνακα με το φωτεινό σύμβολο των Ιωνιδών με τον ηλίανθο στο μαύρο φόντο της καταστροφής ως σύμβολο ελπίδας, το οποίο επέδωσε η δημιουργός του Μαρία Κωνσταντίνου στο Δήμαρχο Οδησσού και το χειροποίητο επίσης σύμβολο, που επέδωσε η δημιουργός του Μαρία Αποστολάκη στον Παντελή Μπούμπουρα. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές και προσκύνημα στην Ι.Μ.Παντοκράτορα ΤΑΟ στο όρος των Αμώμων, όπως ονομαζόταν στα Βυζαντινά χρόνια η Πεντέλη, λόγω του πλήθους των μονών και μοναχών της. Θα αναφερθώ μόνον στη μη τήρηση του επιβεβλημένου πρωτοκόλλου φιλοξενίας και την άγνοια του υπόλοιπου δημοτικού συμβουλίου για τη σημαντική αυτή επίσκεψη! Καλό είναι τέτοια κενά να διορθωθούν!
Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στο αξιόλογο Δήμαρχο Οδησσού Gennadiy Trukhanov, που όπως έμαθα είναι και επαγγελματίας αυτοδύτης, στο ευπατρίδη και εθνικό ευεργέτη Παντελή Μπούμπουρα, στον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του ιδρύματος Μπούμπουρα Γιάννη Βίτσα, τη γνωστή δημοσιογράφο και επιχειρηματία Χριστίνα Λαμπίρη , τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας Πικερμίου, δημοτικό σύμβουλο και επιχειρηματία Θανάση Αδαμόπουλο και τις παρούσες Ιωνίδες! Εύχομαι δύναμη κι ενότητα στο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνού και σε όλο το δημοτικό συμβούλιο, ώστε από κοινού να κάνουν την πόλη καλύτερη από πριν και να βοηθήσουν στην επούλωση των πληγών των θυμάτων της τραγωδίας. Με τέτοιες έμπρακτες κινήσεις αλληλεγγύης πράγματι ο Κόσμος μας μπορεί να σηκωθεί ψηλά!
Κυριάκος Κόκκινος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s