Περί των προκλήσεων των πάσης φύσεως φανατικών – Σε συνέχεια της δηλώσεώς μου στο Star!

 

Η όξυνση και έξαρση των εθνοτικών φανατισμών στα Βαλκάνια, εις βάρος του κοινού συμφέροντος της ειρήνης, της λογικής συνεργασίας και ευημερίας, οδηγεί οργανωμένες ομάδες ή και ανεγκέφαλους της γείτονος χώρας των Σκοπίων σε προκλήσεις κατά του Ελληνικού κράτους και όλων ημών ως Ελλήνων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Κυριάκος Κόκκινος

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σκοπιανός, που φορώντας μπλούζα, που απεικόνιζε τμήμα της Ελληνικής Μακεδονίας, να αποτελεί έδαφος της αποκαλούμενης μεγάλης Μακεδονίας των Σκοπίων (!!!), πόζαρε δίπλα στον Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

H σχετική δήλωσή μου στο Star ΕΔΩ, αλλά λόγω της υπερβολής συντόμευσής της καλό είναι να τη διαβάσετε στη συνέχεια!

Σάλος στα ΜΜΕ!

Για ηρεμία!

Αυτό που είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε είναι ότι η προβολή , χρήση, κατοχή και διάδοση τέτοιων προκλητικών και ιστορικά και νομικά ανακριβών εικόνων, παραστάσεων και συμβόλων απαγορεύεται , ως συνιστώσα ποινικό αδίκημα τελούμενο εντός της Ελληνικής επικράτειας και μάλιστα κακούργημα.

Ως προβλέπει το άρθρο 138 του Ποινικού Κώδικα (Επιβουλή της Ακεραιότητας της Χώρας) «΄όποιος επιχειρεί με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας να αποσπάσει από το ελληνικό κράτος έδαφος που ανήκει σ’ αυτό ή να συγχωνεύσει έδαφος του ελληνικού κράτους σε άλλη πολιτεία, τιμωρείται με θάνατο*, ήτοι ήδη με ισόβια κάθειρξη, ενώ εφαρμόζεται εν προκειμένω και το άρθρο 135 του ΠΚ, που προβλέπει την ποινή αυτή ακόμη και όταν κάποιος «δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν τις ανωτέρω πράξει ή όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν τέτοια πράξη ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ’ αυτές τις πράξεις, ή τελεί οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευαστική ενέργεια με πρόθεση ή συνομωτεί σχετικά». Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 140 ΠΚ «όποιος με πράξεις εχθρικές, που η κυβέρνηση δεν τις εγκρίνει ή με μηχανορραφίες εκθέτει με πρόθεσή του το ελληνικό κράτος ή κάποιο σύμμαχό του σε κίνδυνο πολέμου ή εχθροπραξιών τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών». Η απόσχιση δε Ελληνικού εδάφους κι η διάδοση τέτοιου προπαγανδιστικού υλικού αποτελεί την επιτομή τέτοιας εχθρικής πράξης, που εκθέτει σε κίνδυνο πολέμου με τα Σκόπια! Ενώ παράλληλα υπάρχει και η πιο ήπια διάταξη του άρθρου 141 ΠΚ, που προβλέπει ότι «όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών» !!! Με βάση το συντριπτικό αυτό οπλοστάσιο και δεδομένου ότι ο προκαλών Σκοπιανός διέπραξε αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, η στρατιωτική και αστυνομική φρουρά όφειλε κατ’ άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας να επέμβει και να τον συλλάβει. Αυτό όμως που πολλοί αγνοούν είναι ότι το δικαίωμα αυτό το έχει και κάθε Έλληνας πολίτης, που μπορεί στην περίπτωση αυτή να ενεργήσει μόνος του τη σύλληψη και παράδοση του δράστη στην αστυνομία ή τον Εισαγγελέα. Το δικαίωμα για citizen’s arrest δεν αρκεί να το ακούμε στις νομικές σειρές της τηλεόρασης, αλλά κάποτε οφείλουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη και να το εφαρμόζουμε στην πράξη. Γιατί χωρίς ανάληψη της ευθύνης της ανάταξης της Ελληνικής Πολιτείας από τον κάθε πολίτη της, ελπίδα δεν μπορεί να υπάρξει κι η χώρα θα υποβαθμίζεται διαρκώς από ευνομούμενο Κράτος σε ξέφραγο αμπέλι και κλωτσοσκούφι του καθενός, χωρίς τιμή και δύναμη επιβολής των δικαίων του! Κι οι κίνδυνοι όταν αναδύεις δύσοσμη αδυναμία είναι τεράστιοι, όταν γύρω σου ελλοχεύουν πάσης φύσεως … θηρευτές!!! Το μήνυμα την επόμενη φορά θα το δώσουν οι ενεργοί πολίτες, με αποφασιστική νομιμότητα και την ενότητα του Ελληνισμού που ξαναστέκεται στα πόδια του!

Κυριάκος Κόκκινος – Δικηγόρος
Πρόεδρος Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ
Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s