Η συνάντηση του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ με το φωτογράφο, περιηγητή και συγγραφέα Βασίλη Κολτούκη!

Ολοκληρώθηκε στις 19/12/2018, μία ακόμη ιδιαίτερη εκδήλωση της Ακαδημίας του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, ως πνευματική προσφορά για την αναγκαία προετοιμασία των Χριστουγέννων , για το «ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Προσκεκλημένος μας ο γνωστός Φωτογράφος ,  Περιηγητής του Κόσμου μας και συγγραφέας Βασίλης Κολτούκης.

Είχαμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε σε μία βιωματική αναφορά του στη φωτογραφία, την επιλογή του να γίνει Φωτογράφος και τί σημαίνει γι’ αυτόν, αλλά κυρίως στα Ταξίδια και στους ανθρώπους, που συνάντησε και συνδέθηκε μαζί τους, επιστρέφοντας με μία πολύτιμη προίκα, τις φωτογραφικές απεικονίσεις πολύτιμων στιγμών!

Άλλωστε όπως ανέφερε η φωτογραφία «αιχμαλωτίζει το χρόνο», ενώ για την αγάπη του για την ασπρόμαυρη φωτογράφιση αξίζει η άποψή του ότι έτσι αποδίδονται καλλίτερα ανθρώπινα συναισθήματα και σχέσεις! Η αφαιρετική δύναμη στην υπηρεσία της ποιότητας!!

Η συνομιλία εξελίχθηκε εκ βαθέων για το πώς ένας Φωτογράφος συγκεντρώνει το Φως του Κόσμου κι αφού το επεξεργαστεί και φιλτράρει με τη δύναμη της προσωπικότητάς του, το αναπέμπει στον Κόσμο, υπό μορφή φωτογραφιών , φορτισμένων με πλήθος εσωτερικών μηνυμάτων, που στη περίπτωση του Βασίλη Κολτούκη φέρνουν τη σφραγίδα της ανθρωποκεντρικής, θετικής προσέγγισης και αισιοδοξίας.

Ειπώθηκαν και άλλα πολλά, μοιραστήκαμε σκέψεις και συναισθήματα, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ Κυριάκος Κόκκινος προσέφερε σε ώτα ακουόντων κλειδιά πνευματικής βοήθειας, που έχουν να κάνουν με «ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», το μεγάλο ταξίδι της ζωής, στην πορεία μας για τη συνάντηση με το Θεάνθρωπο, το Νοητό Ήλιο και πηγή του Αληθούς Φωτός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s