ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ και ΣΕΒ στο αρχαίο ορυχείο Λαυρίου

1

Μία ακόμη καταπληκτική και μοναδική εκδήλωση του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ με το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΥΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Στις 22/9/2019, εξερευνήσαμε μικρό μέρος του αρχαίου ορυχείου του Λαυρίου, απο τη Στοά νο 80, με ένα μοναδικό οδηγό, το Βασίλη Στεργίου, που έχει αφιερώσει 40 χρόνια στη μελέτη του ορυχείου, των στοών, των ορυκτών και μεταλλευμάτων του, έχοντας ανακαλύψει μάλιστα και μοναδικά και άγνωστα ορυκτά, ένα των οποίων θα λάβει διεθνώς το όνομά του.

Από ένα άνοιγμα όπου έτρεχε συνεχώς νερό εισήλθαμε στο κατασκότεινο, αλλά πλούσιο σε αγαθά και ομορφιά, βασίλειο του Πλούτωνα και της Γαίας, που φιλόξενα μας υποδέχθηκαν και μας φίλεψαν απίστευτες εμπειρίες και εικόνες. Σας τις προσφέρουμε με χαρά, αναμένοντάς σας στις επόμενες εξορμήσεις αναζήτησης.

Η επίσκεψη στις στοές του αρχαίου ορυχείου του Λαυρίου αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, στα πλαίσια τόσο των πολιτιστικώνκαι ιστορικών του δραστηριοτήτων, όσο και των ασκήσεων διάσωσης και πολιτικής προστασίας.

Αυτή τη φορά επιλέξαμε ένα συγκλονιστικό αρχαίο μνημείο αρχαίας και σύγχρονης τεχνικής, ένα μεταλλείο με ιστορία 5000 χρόνων, με ανάπτυγμα στοών μήκους άνω των 150 χιλιομέτρων, σε πολλαπλά επίπεδα, φθάνοντας και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και γενικώς ένα καταπληκτικό δημιούργημα του ανθρώπου στα έγκατα της γης, ένας λαβύρινθος, που μόνον οι γνώστες θα πρέπει να τολμούν να εισέρχονται.

Κι επειδή κάθε άνθρωπος οφείλει να εκπαιδεύεται στην αναζήτηση του αγνώστου και της Αλήθειας και να προσαρμόζεται σε συνθήκες ασυνήθιστες προς αυτόν, θεωρήσαμε αυτή μία καλή, συμβολικά, ευκαιρία, όπου η κατάβαση στα βάθη της γης και του σκότους,  αναλογικά στα βάθη του είναι μας, αποτελεί μια καλή  και γόνιμη συνθήκη προετοιμασίας για την επάνοδο στο αληθινό Φως και την Ανάσταση της ύπαρξής μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s