Λαμινίνη, Σταυρός και Ζωή!

Η λαμινίνη – μία πρωτε’ί’νη απαραίτητη για τον οργανισμό μας, έχει σχήμα σταυρού με τρεις μικρούς και ένα μεγάλο βραχίονα.

Η Λαμινίνη (laminin) είναι μια γλυκοπρωτεΐνη η οποία είναι μέρος της εξωκυττάριας μήτρας σε ανθρώπους και ζώα. Η εξωκυτταρική μήτρα (ECM) βρίσκεται έξω από τα κύτταρα και παρέχει υποστήριξη και προσάρτηση για τα κύτταρα στο εσωτερικό των οργάνων (μαζί με πολλές άλλες λειτουργίες). Η Λαμινίνη είναι ουσιαστικά η «κόλλα» των κυττάρων. «Κρατά» τα κύτταρα στη θέση τους και τους επιτρέπει να λειτουργήσουν σωστά. Το γονίδιο της Λαμινίνης γ3 (LAGMC3) είναι εκείνο που «έχτισε» τον εγκεφαλικό φλοιό του ανθρώπου χαρίζοντάς του τις χαρακτηριστικές «πτυχώσεις», οι οποίες βοηθούν στη μνήμη και στην πολύπλοκη σκέψη.

Δεν είναι εκπληκτικό ;

Το υλικό που συγκρατεί το σώμα μας, το δέρμα πάνω μας, έχει το σχήμα του σταυρού !

Ο σταυρός είναι η ζωή μας, ένα παγκόσμιο σύμβολο κι αρχέτυπο ενότητας του Άνω με το Κάτω, εντυπωμένος ως αναπαραγόμενο πρότυπο και μοτίβο μέσα στα κύτταρά μας από το χέρι του Δημιουργού Θεού !

Για να θυμόμαστε, να μην ξεχνάμε, να μένουμε ξύπνιοι (έξυπνοι), μακριά από τη φθοροποιό λήθη του πνευματικού ύπνου!

‘ Και Αυτός (Ο Χριστός), άναρχος και προαιώνιος, υπάρχει πριν από όλα, και τα πάντα συγκρατούνται εις την υπάρξιν και κυβερνώνται από Αυτόν »

(Κολοσσαείς 1,17 )

Σχολιάστε