Από τη συνάντηση της Περιπατητικής Φιλοσοφικής Σχολής «Στα μονοπάτια των Ανθρώπων» του Κοσμόπολις, την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016.

Ολοκληρώθηκε άλλη μία εκδήλωση της Περιπατητικής Φιλοσοφικής Σχολής «Στα Μονοπάτια των Ανθρώπων» , την Κυριακή, 18/12/2016, με τόπο συνάντησης την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου (Μετόχι Αγίων Αναργύρων στην οδό Ερεχθέως στην Πλάκα).

 

Μετά τη μυσταγωγία στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, περιηγηθήκαμε στην πανέμορφη παλιά Αθήνα , στα Αναφιώτικα της Πλάκας, σε ένα ταξίδι στις μνήμες του χρόνου και του πνεύματος.

Το θέμα, που συζητήθηκε αφορούσε «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» και πρωτοτυπώντας αυτή τη φορά, σε πιο χαλαρό πνεύμα, το αναπτύξαμε όλοι μαζί, προσθέτοντας και μοιραζόμενοι όλοι πνευματικές εμπειρίες και βιώματα από τα Χριστούγεννα, που έχουμε ζήσει.

Άλλωστε αυτό ήταν και το αντικείμενο της συλλογικής αναζήτησης, το πνευματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Ανοίγοντας τις καρδιές μας επαναφέραμε γλυκές μνήμες και συζητήσαμε με βιωματικές αναφορές για την ανάγκη όλων να αποτελούν τα Χριστούγεννα γιορτή πνευματικής αναγέννησης κι όχι κοσμική συμβατικότητα, μηχανικά επαναλαμβανόμενη.

Χριστός γεννάται δοξάσατε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s